عرقیات گیاهان دارویی از گذشته برای تسکین دردها در خانههای ایرانیها مورد استفاده قرار میگرفتند و قدمت آنها به هزاران سال قبل باز میگردد. امروزه بیش از ۱۰۰ نوع عرق گیاهی داریم که هرکدام خواص گوناگونی دارند. زمان و نحوه مصرف عرقیات گیاهی هم متفاوت است. در ادامه با چند نوع عرق گیاهی پرطرفدار آشنا شوید.
عرق گلاب از عصاره گل محمدی گرفته میشود و عطر و طعم آن بینظیر است. گلاب تقویتکننده مغز است و برای آرامش اعصاب استفاده میشود. در مقاله خواص شربت گل سرخ، فواید آن را بهطور کامل شرح دادیم.
عرق نعنا برای سیستم گوارشی بسیار مفید است. عطر و طعم غلیظی دارد و برای درمان نفخ، دلپیچه، دلدرد، گرمازدگی و رفع سکسکه استفاده میشود. عرق نعنا مناسب معدههای اسیدی نیست و طبع آن گرم است.
عرق کاسنی طبع سردی دارد، برای تصفیه خون مفید است و فشار خون را پایین میآورد. نوشیدن نصف فنجان عرق کاسنی باعث تقویت کلیه و کبد میشود. عرق کاسنی سرشار از ویتامین سی است و پوست صورت را شفاف میکند.
اگر تمایل دارید با عرقیاتی که طبع آنها سرد است، آشنا شوید، به مقالهی عرقیات با طبع سرد سر بزنید.
عرق شوید به درمان اختلال قاعدگی کمک میکند و چربی خون را کاهش میدهد. عرق شوید برای دوران بارداری مناسب نیست، اما در دوران شیردهی میزان شیر مادر را افزایش میدهد.
عرق شاتره طبع معتدلی دارد و برای بیشتر افراد مناسب است. گیاه شاتره، ادرارآور است و تب بدن را کاهش میدهد. این گیاه به تقویت کبد، پوست و لثهها کمک میکند.
عرق زیره به هضم غذا کمک میکند و برای تقویت معده توصیه میشود. داروی ضد یبوست است و در دوران شیردهی برای افزایش شیر مادر مصرف میشود. نوشیدن عرق زیره برای پیشگیری از تنگی نفس مفید است.
عرق رازیانه هم طبع گرمی دارد و به تنظیم قاعدگی خانمها کمک میکند. استفاده از این عرق موجب افزایش شیر مادر میشود و نفخ و درد معده را بهبود میبخشد.